sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Hyvää kulutusjuhlaa, Ystäväni!

Taas alkaa kaupoissa näkymään seuraavan kulutusjuhlan lähestyminen. Surullista.

Ystävänpäivä on ideana ihan kaunis, että muistetaan ystävää ja tehdään selväksi, että ystävä on sinulle tärkeä. Siinähän siis ei ole mitään vikaa.
Sen sijaan Ystävänpäivän kaupallistuminen on pilannut koko juhlan. Vuosi vuodelta Ystävänpäivä on vain enemmän ja enemmän kulutusjuhla, jossa sen varsinainen ajatus on unohtunut tai hyvää vauhtia unohtumassa.

Kaupoista löytyy noin miljoona erilaista sydänkrääsätavaraa tähän kulutusjuhlaan liittyen, joita nyt vaan on PAKKO ostaa ystävälle, sillä se nyt vaan KUULUU Ystävänpäivään.
Loppujen lopuksi ne tavarat ovat täysin turhia, joista saajalle ei ole välttämättä edes mitään iloa, sen yhden päivän jälkeen. Hetken kuluttua tavara on jo unohdettu ja heitetty roskiin tai haudattu kaappiin. Ja näin on taas raaka-aineita haaskattu aivan turhaan. Niistäkin olisi voinut valmistaa jotakin tarpeellista, jotakin hyödyllistä.

Sitten on tämä Ystävänpäivä pakkauskulttuuri, ihan järjetöntä roskaamista. Eilenkin kaupassa käydessäni pysähdyin surullisena katsomaan erästä suklaasydän pakettia. Paketissa oli ehkä 5-10 suklaasydäntä. Ne oli nätisti kääritty punaiseen folioon, aseteltu aivan tarpeettoman isoon muoviseen muottiin, jotta ne pysyvät omilla paikoillaan. Ja vielä kaiken kukkuraksi tämä muotti suklaineen oli pitänyt vielä laittaa läpinäkyvään muoviseen rasiaan.. Kaikki tuo roska, muutaman suklaapalan takia. En vaan voi ymmärtää! Miksi?!
Jos sitä suklaata on ostettava, niin ostaisi sitten ihan normi suklaalevyn, niin tulisi paljon vähemmän roskaa (ja jos oikein haluaa panostaa niin voisi sitten ostaa luomua tai vastaavaa).

Ystävänpäivänä ei ole PAKKO ostaa mitään krääsää, sitä voi juhlia ihan viettämällä aikaa ystävän kanssa. Käykää yhdessä kävelyllä, jolloin voi vaihtaa kuulumisia tai lähtekää yhdessä retkeilemään. Rauhallisempaa puuhaa halutessaan voi ystävän luokse mennä kyläilemään ja pelata yhdessä vaikka lautapelejä tai vain olla ja jutella. Ehkäpä voisitte myös samalla laittaa ruokaa yhdessä, jotain mistä kumpikin tykkää? Jos teillä on jokin yhteinen harrastus, se olisi varmasti mieleinen Ystävänpäivä puuha. Vain luovuus on rajana. Uskon, että Ystäväsi arvostaa enemmän laatuaikaa kanssasi kuin jotain tyhjänpäiväistä krääsää.

Viettäkää aikaa yhdessä Ystävänpäivänä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti