sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Kuukausi ilman telkkaria!

Paniikki! Apua! Siis miten joku voi olla kuukauden ilman telkkaria?!

No minäpä olin, eikä edes tehnyt kovin tiukkaa.

Mutta asiaan, miksi sitten olin kuukauden ilman telkkaria?
No, siihen on tietysti useampikin syy. Ensinnäkin olen aivan liian kauan pitkittänyt telkkarini viemistä huoltoon ja yhtenä iltana tein päätöksen, että en enää katso sitä ennen kuin olen saanut vietyä sen huoltoon. Kuukausihan siinä näemmä kesti.

Telkkarillani on ikää 6,5 vuotta ja se on siinä ajassa kerennyt keräämään sisuksiinsa aikamoiset määrät pölyä, joten tietysti huollon ensisijainen tarkoitus oli saada pölyt pois ja samalla muutoinkin tarkastaa onko kaikki kunnossa. Tavaroiden asianmukainen huolto pidentää niiden käyttöikää, yllätys!

Huollossa kerrottiin samaa mitä arvelinkin, telkkarini oli kerännyt aikamoiset pölyvarastot ja osa pölystä oli jo hieman ruskeaa eli kärähtänyttä. Olisi ehkä jo aiemmin pitänyt viedä se huoltoon.

Väkisinkin sitä kuitenkin miettii, että mitä jos en olisikaan vienyt sitä nyt huoltoon vaan antanut sen vielä kerätä pölyä pari vuotta. Varmaan olisi ollut esimerkillinen paloturvallisuus riski. Niin ja tietysti sen käyttöikä olisi myös lyhentynyt ihan vain oman piittaamattomuuden takia!
Ei minua ollenkaan harmita, että maksoin tuosta huollosta 50€, jos saan sillä pidennettyä telkkarini käyttöikää. Halvemmaksi ja ekologisemmaksi tuo huollossa käyttäminen tulee kuin uuden hankkiminen.






Toiseksi minua kiinnosti se, miten minä koen ja reagoin elämään ilman telkkaria? Olenko huomaamattani tullut riippuvaiseksi siitä kapistuksesta, vaikka en katsokaan sitä hirveästi? Entä miten käytän sen ajan, jolloin muutoin katsoisin telkkaria?

No, alkuunsa, varsinkin ensimmäisen viikon aikana, huomasin ajatuksieni hakeutuvan usein telkkariin. "Hei, illallahan voisi katsoa telkasta jonkun leffan! Ai niin, eipäs katsotakaan".

Huomasin myös alussa kaipaavani sitä, mikä oli omasta mielestäni hieman huolestuttavaa, sillä olin pitänyt itseäni ei-telkkari-riippuvaisena, mutta olinkin ilmeisesti lievästi riippuvainen.

Toisena viikkona oli jo alkanut tottumaan elämään ilman telkkaria, eikä ajatukset niin usein eksynyt telkkariin sen sijaan tuli tehtyä paljon muuta, kuten pelailtua lautapelejä, luettua kirjoja, kuunneltua äänikirjoja ja tehtyä käsitöitä.

Kolmantena viikkona aloin jo unohtamaan koko kapistuksen olemassa olon, enkä enää kaivannut sitä. Olin siis tottunut aika hyvin elämään ilman telkkaria ja riippuvuutenikin oli nyt ilmeisesti katkaistu :D

Neljäntenä viikkona en edes muistanut koko kapistusta, paitsi silloin kun vein sen huoltoon. Omalla tavallaan oli jopa haikeaa viedä se huoltoon, sillä tiesin telkkarittoman elämän loppuvan siihen. Olin näemmä tykästynyt siihen.

Nyt telkkari on ollut käytössä muutaman päivä, eikä sitä loppujen lopuksi ole tullut kovin paljoa katsottua. Mitä tästä opimme? Kun et katso telkkaria, jää enemmän aikaa tehdä muita asioita ja ei kulu turhaan sähköä. Älä siis hukkaa elämääsi telkkariin!
Kohtuudella katselussa ei mielestäni ole mitään pahaa.


Postaukseni tarkoituksena on herätellä Sinua ajattelemaan sitä, miten Sinä suhtaudut telkkariisi ja sen katsomiseen. Milloin telkkarisi on käynyt viimeksi huollossa? Pystyisitkö itse olemaan kuukauden ilman telkkaria? Minkälaisia tunteita jo pelkkä ajatuskin kuukaudesta ilman telkkaria herättää sinussa?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti